De gemeente Sint-Pieters-Leeuw draagt het Halse carnaval een warm hart toe. Iedereen kan zowel zaterdag-, zondag- als maandagnacht van het carnavalweekend volledig gratis gebruik maken van de carnavalbussen dankzij de financiële inspanning van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.

Lijn 170 Halle station – Het Rad Anderlecht wordt uitgebreid.

Op zaterdag 21 maart 2009 kunnen de Leeuwenaars van aan het station te Halle met de Lijnbus veilig naar huis vertrekken om 23.40 u., 00.40 u., 1.40 u., 2.40 u., 3.40 u., 4.40 u, op zondag 22 maart 2009 om 21.48 u., 22.48 u., 23.48 u., 00.48 u., 1.48 u., 2.48 u., 3.48 u., 4.48 u. en op maandag 23 maart 2009 om 23.48 u., 00.48 u., 1.48 u., 2.48 u., 3.48 u. en 4.48 u.

De volledige uurregeling van De Lijn is te vinden op http://www.delijn.be/nieuws/Halle_carnaval.htm.

carnavalhalleHet voorstel om carnavalbussen in te leggen kwam oospronkelijk van CD&V-gemeenteraadslid Wim Peeters die hiermee de zorg van de jongeren om na het Halse carnaval veilig thuis te geraken, bij het college van burgemeester en schepenen aankaartte.

Burgemeester Lieve Vanlinthout, zelf een fervente carnavaliste, kon zich vanuit haar bevoegdheid voor integrale veiligheid onmiddellijk in het voorstel vinden.  Met de carnavalbussen zullen de Leeuwse carnavalisten in ieder geval, al dan niet met een glaasje op, veilig thuis geraken en hoeven ouders ’s nachts niet meer in hun auto te stappen om hun kroost veilig op te halen.

Schepen van Jeugd, Kathleen D’Herde mobiliseerde de Jeugddienst om aan de hand van flyers alle jeugdverenigingen en – ploegen in te lichten omtrent de getroffen carnavalmaatregelen.

En omdat niet alleen jonge doch ook oudere carnavalisten van de carnavalbussen gebruik mogen maken, werd de gedetailleerde uurregeling gepubliceerd in de infoLeeuw.

Voorzitter van Halattraction Jos Appelmans is in zijn nopjes met het initiatief van het Leeuwse gemeentebestuur en bedankte burgemeester Vanlinthout al voor de voorbeeldige carnavaleske samenwerking.

Voor het programma van Carnaval Halle KLIK HIER

%d bloggers liken dit: