2009-02-12-zwerfvuilZwerfvuil en sluikstorten in het straatbeeld behoren tot de grootste ergernissen van de mensen. Om een algemeen beeld te hebben, vroeg gemeenteraadslid Koen Vereeken (CD&V) enkele cijfers op bij het gemeentebestuur.

Vorig jaar werd 56 ton afval van sluikstorten opgeruimd, toch bijna 20 ton minder dan in 2007. Naast de sluikstorten werden ook een aantal tonnen zwerfvuil opgehaald.

Koen Vereeken
Koen Vereeken

Koen Vereeken: “De gemeente doet wat ze kan. Dagelijks is men bezig met het vinden en opruimen van afval. De favoriete plaatsen van de sluikstorters zijn gekend. Het zijn meestal plekjes die je van op de openbare weg amper kan zien. De vijf meest uitgekozen plaatsen zijn de Broekweg en den Beemd in Ruisbroek, de Hemelstraat, het verlengde van de JB Wauterstraat en de Gaasbeekstraat.”

Vorig jaar werden een 30-tal grote sluikstorten opgeruimd. Drie daders konden worden geïdentificeerd, net als in 2007. Het is geweten dat de overgrote meerderheid van de daders van buiten de gemeente komt.

“De inwoners van Sint-Pieters-Leeuw kunnen immers gratis naar het containerpark”, meent Vereeken.

Koen Vereeken roept de inwoners op om hun steentje bij te dragen. Wanneer men een sluikstort tegenkomt, moet men niet aarzelen de gemeente te verwittigen.
Dit kan via leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: