SINT-PIETERS-LEEUW: Persbericht – Woensdag 10 april vond het gebed van het suikerfeest plaats in de Sint-Lutgardisschool. Daarbij werd gebruik gemaakt van geluidsversterkers en werd het verkeer in de A. Quintusstraat geregeld door niet-gemachtigde opzichters. Buren werden gevraagd om niet onnodig buiten te komen terwijl in de klassen en op de speelplaats meer dan 1500 moslimgelovigen deelnamen aan de religieuze bijeenkomst.
Er volgden enkele klachten van omwonenden en van ouders wiens kinderen schoollopen in de Sint-Lutgardisschool. Gemeenteraadslid Eddy Longeval (Vlaams Belang) agendeerde de opmerkingen op de afgelopen gemeenteraad en vroeg tekst en uitleg aan het gemeentebestuur.

Er werd vastgesteld dat er geen toestemming was van de burgemeester en dat de meldingsplicht niet in orde was. Gezien de massale toeloop leek het op het moment zelf onbegonnen werk om het feest stil te leggen of te verplaatsen liet burgemeester Desmedt weten. Hij betreurde sterk de misleidende informatie van de aanvragers en organisatoren en hoopt een betere samenwerking in de toekomst.

Jammer dat er geen sancties kunnen worden opgelegd” aldus Longeval, “we spreken hier immers over een flagrante overtreding van het organisatiereglement van onze gemeente”.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder