VLEZENBEEK: – Het gemeentebestuur organiseerde, op 21 november 2023, een infoavond over de toekomstige wegenwerken in de gemeente.
Eén van de projecten betreft de herinrichting van de Postweg. Deze werken starten na de herinrichting van de Bergensesteenweg.

Herinrichting van de Postweg tussen de rotonde Vlezenbeeklaan/Pedestraat en de gemeentegrens met Anderlecht.
Dit project voorziet in de aanleg van nieuwe fiets-en voetpaden, een nieuwe rijbaan en rioleringswerken.

Toekomstbeeld vanaf rotonde centrum Vlezenbeek: een centrale rijbaan met langs beide zijden comfortabele fiets-en voetpaden. Over een beperkte lengte wordt een langsparkeerstrook voorzien. Daar waar mogelijk worden hagen aangeplant als afscheiding tussen de rijbaan en de fietspaden.

Toekomstbeeld thv kinderdagverblijf: een centrale rijbaan met links en rechts enkelrichting fietspaden en voetpaden. Voetgangers kunnen gebruik maken van de fietspaden maar dienen wel aandacht te geven aan de fietsers. Hagen worden aangeplant waar mogelijk als afscheiding tussen rijbaan en fietspad.

Toekomstbeeld thv de chocoladefabriek: In de ontworpen toestand komt er een voldoende breed dubbelrichting fietspad langs de rechterzijde en een voetpad langs de linkerzijde. Het dubbelrichting fietspad sluit aan op het bestaande fietspad op grondgebied Anderlecht.

Maatregelen voor opvang en bufferen hemelwater
Op het laagste punt van de Postweg is er de kruising met de (ingebuisde) Sobbroekbeek. Dit is een overstromingsgevoelig gebied. De herinrichting van de Postweg gaat gepaard met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en met maatregelen voor de opvang en buffering van hemelwater.
Bij een gescheiden stelsel worden hemelwater en afvalwater op 2 afzonderlijke rioleringsbuizen aangesloten. Het opgevangen hemelwater komt uiteindelijk in een waterloop terecht, het opgevangen afvalwater wordt naar een zuiveringsinstallatie afgevoerd.
De realisatie van dit project kan gebeuren vanaf 2027, na de beëindiging van de herinrichtingswerken N6 Bergensesteenweg.

Het gemeentebestuur geeft meer uitleg in onderstaande video:

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder