VLEZENBEEK: – Revalidatieziekenhuis Inkendaal draagt een kwaliteitsvolle en patiëntveilige zorgomgeving voor revalidanten hoog in het vaandel. Om hun (zorg)medewerkers onder te dompelen in een aantal thema’s rond kwaliteit en veiligheid, én om hen verder te laten kennismaken met het nieuwe Kwaliteitsmodel FlaQuM (Flanders Quality Model), organiseren ze een bijzondere Krachttoer-editie van de patiëntveiligheidsmaand.

Karolien Pennewaert, Manager kwaliteit en Projecten: “De Krachttoer loopt van 14 november tot en met 8 december 2023. Tijdens de ‘FlaQuM Wa’s da tour’ praten we onze medewerkers bij over wat FlaQuM precies inhoudt en houden we interactieve brainstorms over hoe we onze kwaliteitscultuur en ons leiderschap vorm kunnen geven vanuit het model.
Het ‘veiligheidsparcours’ bestaat uit een zorg- en revastraat waar de medewerkers tal van infostands kunnen bezoeken, met onderwerpen zoals medicatie, privacy en wondzorg.
Ten slotte zetten we een heus ‘beleefparcours’ op. Bij het doorlopen van dit val- en rolstoelparcours wordt de medewerker zelf revalidant. Hoe voelt het om je plots aan de andere kant van de zorgverlening te bevinden?

Inmiddels mocht Inkendaal “de FlaQuM Co-Creatie award” in ontvangst nemen voor de inspanningen die ze samen met haar medewerkers, revalidanten én naasten leverden om tot een gezamenlijke en gedeelde kwaliteitsvisie te komen waarbij ze uitdagingen en acties formuleerden voor het komend strategisch beleidsplan.

%d bloggers liken dit: