VLAAMS-BRABANT: – ​De provincie Vlaams-Brabant verdeelt de komende maanden 4.800 fietslampjes en 216.000 spaakreflectoren voor de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’. De actie stimuleert leerlingen om hun fietsverlichting extra te controleren in de donkere maanden.
De fietslichtencampagne verloopt in samenwerking met secundaire scholen en politiezones in de provincie. 52 secundaire scholen bestelden een pakket waarmee ze een controle aan de schoolpoort kunnen organiseren. 13 politiezones gaan de komende maanden controles uitvoeren op fietsverlichting. De provincie verdeelt 216.000 spaakreflectoren en 4.800 lampjes aan de politiezones om de actie te ondersteunen. De combinatie van sensibilisering en handhaving vergroot het effect van de fietslichtcampagne.
Deelnemende secundaire scholen in Halle: Don Bosco / Go Technisch Atheneum / Heilig-Hart & College

​“Op die manier sensibiliseren we meer dan 20.000 jongeren”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Elke fietser krijgt een setje spaakreflectoren en een controlekaart. Fietsers met een defecte of haast onzichtbare fietsverlichting geraken veilig thuis met een set lampjes. Ze zullen gevraagd worden hun fietslicht zo snel mogelijk te herstellen en nadien de lampjes terug in te leveren.

%d bloggers liken dit: