SINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds eind mei 2023 werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw aan fase 4 van de herinrichting van de Bergensesteenweg. In de zone tussen het Laurierplein en de Frans Baesstraat wisselen de riolerings- en wegenwerken volgens de huidige planning op dinsdag 14 november 2023 van kant. Het einde van de werken op de weghelft waar het verkeer normaal richting Brussel rijdt (fase 4B), wordt ingeschat op 30 mei 2024. Op de Bergensesteenweg blijft in beide rijrichtingen steeds één versmalde rijstrook in beide richtingen open voor doorgaand verkeer.

Start fase 4b tussen Laurierplein en Frans Baesstraat
Vanaf dinsdag 14 november 2023 verschuift de werfzone naar de weghelft richting Brussel. Tussen het Laurierplein en de de Frans Baesstraat krijgt de weg een gescheiden rioleringsstelsel en veilige fiets- en voetpaden. Er komt een afslagstrook naar de Jan Vanderstraetenstraat, komende vanuit Halle. Het kruispunt van de Bergensesteenweg met de Jan Vanderstraetenstraat en de Frans Baesstraat wordt een volwaardig kruispunt met slimme verkeerslichten waar fietsers en voetgangers in de toekomst veilig kunnen oversteken.

Bergensesteenweg open voor verkeer, Laurierplein afgesloten
Tijdens de werken van fase 4b rijdt doorgaand verkeer tussen Halle en Brussel in beide richtingen over één versmalde rijstrook langs de werfzone op de al afgewerkte weghelft. De toegangen naar het Laurierplein zijn afgesloten. Lokaal verkeer ontsluit best via de Olmenlaan als men richting Brussel wil rijden en via de Ruisbroeksesteenweg als men Halle als bestemming heeft.

Jan Vanderstraetenstraat opnieuw open
Ook de werken in de Jan Vanderstraetenstraat zijn bijna klaar. Vanaf dinsdag 14 november wordt de straat opnieuw opengesteld, maar geldt er een rechts-in, rechts-uit- principe. Enkel verkeer vanop de Bergensesteenweg komende vanuit Brussel kan er inrijden, terwijl verkeer enkel kan uitrijden richting Halle.

Oude steenweg in het nieuw
Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken aan de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De komende jaren krijgt het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, een grondige opknapbeurt. Onder de grond komt 10 kilometer aan nieuwe, gescheiden riolering terwijl bovengronds de weg moderner, veiliger en overzichtelijk wordt ingericht. De ondergrondse werken vragen ongeveer 3,5 jaar werk, de bovengrondse ongeveer 1,5.

%d