SINT-PIETERS-LEEUW: – Iedereen herinnert zich nog 7 juni 2016 toen Leeuw getroffen werd door een zwaar onweer dat voor heel wat wateroverlast zorgde oa. in de J. Depauwstraat.
De gemeente wil nu in de komende jaren de ingebuisde beek tussen de H. Vanhouchestraat en J. Depauwstraat openleggen om zulke situaties te vermijden.

Op de gemeenteraad van eind september werd een samenwerkingovereenkomst opgesteld waarbij Fluvius optreedt als leidend bestuur in functie van de toekomstige rioleringswerken langs de J. Depauwstraat en het opvangen van de doorsteek in de Jules Sermonstraat door rioolbeheerder Fluvius, en de landschappelijke aanleg van de Wipweide, alsook het openleggen van de waterloop tussen de H. Vanhouchestraat en J. Depauwstraat die de gemeente Sint-Pieters-Leeuw wenst uit te voeren.

Schepen van Waterbeheersing, Bart Keymolen: “De zone tussen de de mekingenweg en hoge paal staat gedefinieerd als één van de knopen die wateroverlast kunnen veroorzaken. Aangezien de herinrichting van de Wipweide en het wilgenhofpark op de planning staat en momenteel de bouw van wilgenhof lopende is , komen een aantal opportuniteiten naar voor.
Er was reeds meet en studiewerk uitgevoerd voor ons hemelwaterplan.
Het resultaat kunnen we nu versneld realiseren met deze samenwerking.
Het feit dat fluvius reeds voordien mee in de studie werd betrokken geeft hen betere inzichten en de mogelijkheid om snel te schakelen“.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Burgemeester, Jan Desmeth: “Tussen de H. Vanhouchestraat en J. Depauwstraat willen we de ingebuisde beek gaan openleggen. Dat zal enerzijds op de wipweide zijn. Het zal dan in een deeltje van woonpunt Zennevallei zijn aan de woningen die men op termijn wil vernieuwen en dan langsheen onze nieuwe parking op de Wilgenhofsite.
Op het terrein zal dat pas zichtbaar zijn over een jaar of vier, vijf. Maar de eerste plannen zijn nu toegekomen om die ingebuisde beek open te leggen en zo meer ruimte te geven voor het regenwater bij hevige buien. Trouwens niet te vergeten onze gemeenteraad heeft een paar maanden geleden ook een perceel verworven iets meer ten noorden dicht tegen de Mekingenweg waar we een perceel gekocht hebben om daar ook nog buffering te voorzien. Het komt allemaal niet alleen ten goede van de mensen in de Depauwstraat maar ook aan de mensen in de lager gelegen wijk Hoge Paal waar in het verleden altijd veel problemen geweest zijn.”

%d