SINT-PIETERS-LEEUW: – Word jij één van de schakels van De langste Fietsketting op zondag 17 september 2023?
Een recordpoging om de Langste Fietsketting te vormen met een heel peloton aan fietsers. Op een dag waar voetganger en fietser het kroontje dragen, namelijk 17 september! #autolozezondag !

Vind jij het ook hoog tijd voor een Belgisch fietsfeestje? De Fietsersbond en de GRACQ, vinden alvast van wel en willen jou erbij! Fietsen, dat is slim, leuk en gezond. En minstens even belangrijk, het is een sociaal gegeven en zorgt voor verbinding. Deze zetten we op Autovrije zondag 17 september 2023 (in de Week van de Mobiliteit) in de kijker met een letterlijke fietsketting over de drie gewesten heen! Aan het kanaal Charleroi- Brussel van Tubeke in Wallonië, over Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw in Vlaanderen tot in Brussel.
Met de ketting roepen we politici ook op om blijvend in te zetten op een krachtdadig fietsbeleid. Ondersteun de oproep en word één van de schakels van De langste Fietsketting!

Er staat heel wat op het fietsmenu op 17 september:
Voorgerecht: vanaf 12u kan je op het parcours op verschillende belevingspunten stoppen bij leuke fietsminded standjes. Een panelgesprek over vervoersarmoede, de aankomst van de Fancy Women Bikeride of toch liever een aperovélo?
Hoofdgerecht: start de ketting! Vertrek om 13u30 vanuit startplaats Tubeke of vanaf 14u vanuit Halle en Brussel. We rinkelen onze bel en fietsen elkaar tegemoet.
Dessert: kaart gezellig na met een drankje op een belevingspunt of startplaats. Het evenement stopt om 16u.

Belevingspunten. Deze plekken bevinden zich op het parcours en hebben heel wat in petto.
• Kasteeldomein Lembeek – Nuttig je eigen picknick op het mooie kasteeldomein in Lembeek.
• Halle, Het betoverde bos – Benieuwd naar de grootste muurschildering in Europa? Die vind je hier, in Halle!
• Sint-Pieters-Leeuw, Drie Fonteinenbrug – Leer de Fietsersbond van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel kennen. Zin om een prijs te winnen? Ga in duel met andere fietsers en surplace erop los.
• Anderlecht, Veeweidekaai ter hoogte van de Sluis van Anderlecht – Leren fietsen en fietsplezier
• Anderlecht, Pierre Marchantbrug – Sport, spel & (fiets)reizen
• Anderlecht, Brussels Beer Project – Santé

%d bloggers liken dit: