SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Vrijetijdshuis BruL organiseerde vandaag een “Fietsroute langs glasramen”. Via een fietstocht van 20km kon je unieke 20e-eeuwse glasraamkunst ontdekken.

In de rozentoren kon men enkele prachtige glasramen aanschouwen gemaakt door atelier Springael en ineens een blik werpen op het keramiekatelier van Yume Ceramics.
Van een heel andere orde is het glas-in-betonraam in de Sint-Lutgardiskerk, waar een ganse zijmuur bestaat uit een indrukwekkend glasraam. Door het invallend licht verandert de sfeer telkens opnieuw. Ook daardoor is dit werk van de Fransman Jacques Loire uniek. Van zijn atelier vind je werken over de hele wereld.
In de meeste kamers van het Wijnatelier te Vlezenbeek vind je glasramen die bijdragen tot de magnifieke art decosfeer van het pand. Een ideale halte om even te verpozen bij een glaasje wijn.
Rozen vinden we ook terug in de kapel van het kasteel van Gaasbeek. Net over de Leeuwse gemeentegrens kan je hier het glasraam bewonderen van de hand van de bekende jonge kunstenaar Ben Sledsens.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: