SINT-PIETERS-LEEUW: – Ook dit jaar doet de gemeentre Sint-Pieters-Leeuw mee aan de actie 10.000 stappen van Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Je komt de banners tegen in elke deelgemeente.

In 2023 focust het project ’10.000 stappen: Elke stap telt’ zich op gezonde mobiliteit en het STOP-principe.
Het is de derde focus binnen een vierjarig beweegproject dat lokale besturen inspireert en ondersteunt bij de uitbouw van een beweegvriendelijke omgeving.
We focussen dus op de ‘S’ vanuit het STOP-principe (= bij planning en inrichting van de publieke ruimte eerst aandacht hebben voor Stappers, dan voor Trappers en het Openbaar vervoer, en pas daarna voor de Personenwagens), waarmee we bijdragen aan de gezonde mobiliteit, wat een belangrijk onderdeel is van de Gezonde Publieke Ruimte.

10.000 stappen (of 8000 bij 65+’ers) zet een volwassene best elke dag om op en top gezond te blijven. Zelfs al geraak je niet (altijd) aan deze aanbeveling, dan nog is elke stap een stap in de goede richting, want ‘elke stap telt!’.

Meer info: www.10000stappen.be

%d bloggers liken dit: