VLEZENBEEK: – Elk jaar op 15 augustus organiseert de parochie van Vlezenbeek, ter ere van het Hoogfeest van Maria Ten-Hemel opgenomen, een openluchtmis aan de kapel op de Postweg gevolgd door een processie naar de kerk.

Ruim 400 mensen woonden deze gebedsviering met priester Jan Baert bij. Met medewerking van de Liturgische werkgroep, het Parochiaal zangkoor en Muziekvereniging De Ware Eendracht en met de hulp van verschillende Vlezenbeekse verenigingen.
Op het einde van de viering werden de Vlezenbeekse kinderen gezegend.
Nadien stapte men in processie naar de kerk waar het feest werd afgerond.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onze-Lieve-Vrouwkapel ter Nood en Dood
De kapel ligt op de hoek van de Postweg en Kapellestraat en werd gebouwd ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. De oprichting van de kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood en ter Dood zou rond 1597 gebeurd zijn door een kanunnik uit Anderlecht. De muren zijn van witte zandsteen en hebben een cementlaag waarin schijnvoegen zijn aangebracht. Het dak is voorzien van leisteen. Het oorspronkelijke Mechelse beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind is naar de kerk verplaatst.

%d