SINT-PIETERS-LEEUW: – In het colomakasteel had vanavond de proclamatie plaats van de volwassen studenten van de Leeuwse kunstacademie en werd tevens hun expo geopend.

U kan dit weekend 17-18 juni 2023 de expo nog bezoeken van 14 tot 18 uur.

Marleen De Kegel, Schepen van kunstacademie: “Na 2 jaar eindejaarsexpo op verplaatsing per velo, zoekt de kunstacademie haar vertrouwde plek in kasteel Coloma opnieuw op. Niettemin werd het ook dit jaar in vele opzichten een bijzonder schooljaar. Meer dan eens werden de deuren van onze academie wijd opengezet en konden inwoners van alle leeftijden ontdekken wat er daar allemaal te beleven en te leren valt.

Samen met de eindejaarsexpo’s zijn deze toonmomenten belangrijk want na de coronajaren staan we voor de grote uitdaging om ons leerlingenaantal te blijven uitbreiden. Ik ben dan ook blij jullie te kunnen melden dat we voor het komende schooljaar genoeg lestijden behaald hebben om alle opties die we gepland en aangevraagd hebben te kunnen organiseren.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Marleen De Kegel: “In de academie leert de kunstenaar omgaan met materialen en technieken en creëert met passie. Leerkrachten inspireren en helpen hem om zijn talent te ontwikkelen. Het resultaat van dit alles mogen wij hier telkens weer bewonderen en het leeft ook voort in de expo’s van zoveel kunstkringen die onze gemeente rijk is en die doorheen het jaar hier in en rondom het kasteel tentoonstellen.
In een tijd waarin lichaamscultuur en –sculptuur centraal staan, durf ik zeggen : kunst is de sport van de ziel, wat de ene vooral met het uiterlijk doet, doet de andere vooral met het innerlijke en wanneer beiden elkaar kunnen ontmoeten gebeurt er iets wonderlijks. Dus , lieve mensen, prop je agenda en die van je kinderen niet vol met 101 dingen die je niet kan of mag missen in het leven. Maak een keuze en ga ervoor, ontwikkel je talent, observeer je kinderen en ontdek waar ze goed in zijn en wat hen gelukkig maakt. De kunstacademie, onze Leeuwse kunstacademie is één van die plaatsen waar dit wonder kan en mag gebeuren.”

%d bloggers liken dit: