SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Woensdagavond trok na de H. Misviering met Maria-verering de 67ste Kaarskensprocessie langs de Maria-kapelletjes van het dorp. Samen met de ruiters van De Leeuwse Ridders, zangensemble Akkoord en enkele doedelzakspelers van de Pepingse Pipeband stapten heel wat aanwezigen mee in de traditionele kaarskensprocessie.

Wegkapel van 1873 verplaatst van de Postweg naar de Sint-Laureinsstraat
Deze mooie traditie om de meimaand, Mariamaand, af te sluiten met een processie kreeg een extra feestelijk tintje. De kapel O.L.V. van Meesen en Chèvremont die langs de postweg stond, was aan herstelling toe, maar stond ook op een ongelukkige plek. Daarom kreeg de kapel een nieuwe plek langs de Sint-Laureinsstraat (zie artikel 31/05/2022). Daar werd ze woensdagavond feestelijk ingezegend door pastoor Baert.
Lucie van Wilderode kreeg tijdens de inhuldiging van de nieuwe kapel vanwege de gemeente een bedanking voor het jarenlange onderhoud van de kapel die vroeger aan de Postweg stond.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d