SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanmorgen startte fase 4a van de herinrichting van de Bergensesteenweg tussen de Jan Vanderstraetenstraat en het Laurierplein op de weghelft waar het verkeer normaal richting Halle rijdt (kant even huisnummers).

Bouwheren: Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw voeren er volgende werken uit:
Het aantal rijstroken wordt er teruggebracht van twee naar één om ruimte te creëren voor een afslagstrook naar de Jan Vanderstraetenstraat en voor een veilige oversteek met een conflictvrij kruispunt met verkeerslichten.
Er komt ook een comfortabel voetpad en een aanliggend fietspad. Aan het Laurierplein worden bushaltes ingericht.
Bovendien leggen ze een gescheiden riolering, zodat het afval- en regenwater apart worden afgevoerd.
Fase 4a duurt volgens de huidige planning tot eind oktober. Hierna volgen de resterende werken van fase 4 tot begin 2024.

Doorgaand verkeer op Bergensesteenweg blijft in twee richtingen mogelijk
De impact van de werken op zowel de directe omgeving als op het doorgaand verkeer op de Bergensesteenweg is gelijkaardig aan de werken in eerdere fases.
• Woningen in de werfzone blijven te voet of met de fiets bereikbaar.
• Handelszaken blijven bereikbaar voor klanten en leveranciers. De aannemer zorgt ervoor dat inritten naar parkings open blijven door de aanleg van tijdelijke steenslag.
• Het verkeer kan de werfzone op de Bergensesteenweg passeren langs één versmalde rijstrook per rijrichting. Ter hoogte van de Olmenlaan en de Eugène Ghijsstraat worden keerpunten voorzien.
• De Jan Vanderstraetenstraat blijft afgesloten, zoals op dit moment ook het geval is. Lokaal verkeer tussen de Jan Vanderstraetenstraat en de Bergensesteenweg (N6) volgt in beide richtingen een omleiding via de Georges Wittouckstraat.

Ook Laurierplein afgesloten
Tijdens fase 4a wordt ook de aansluiting van het Laurierplein naar de Bergensesteenweg afgesloten. Het plein krijgt de komende maanden een volledige make-over. Wanneer de werfzone verplaatst naar fase 4b, de weghelft met de oneven huisnummers, stellen we het plein terug open. De afsluiting heeft vooral lokaal impact:
• De Palmenlaan en Dennenlaan zijn doodlopend richting de Bergensesteenweg. In de Palmenlaan is tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk.
• De bewoners van achterliggende straten volgen een omleiding via de Olmenlaan en Generaal Lemanstraat.

Oude steenweg in het nieuw
Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds eind 2020 bezig met de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De komende jaren krijgt het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, een grondige opknapbeurt. Onder de grond komt 10 kilometer gescheiden riolering en een nieuwe drinkwaterleiding, boven de grond wordt de weg moderner, veiliger en overzichtelijk ingericht. De ondergrondse werken vragen ongeveer 3,5 jaar werk, de bovengrondse ongeveer 1,5. Opgeteld duren alle werken dus tot 2027.

%d bloggers liken dit: