RUISBROEK: – Zaterdag organiseerde Buurthuis 1601 een ‘buurtfeest’ in de Kerkstraat in Ruisbroek. Alle families van Ruisbroek waren uitgenodigd voor een gezellige lentenamiddag met volksspelen, kinderanimatie, spektakel, eten & drank.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het was een warme dag met leuke activiteiten en veel bezoekers. Er werd gedanst, gegeten, gelachen, gepraat en vooral veel gespeeld. Het buurthuisteam bestond uit: de organisatorische volwassenenkern, de animatoren, die alles mee in goede banen hebben geleid, en de ouders van onze wekelijkse deelnemers, die spontaan mee de handen uit de mouwen hebben gestoken. Samen zorgden ze voor een gezellige en ontspannen sfeer. Ook voor een vlotte opbouw en voor de opruim na afloop werd er samen gezorgd. 

De tienergroepen hebben hun eigen eet- en drankstandjes uitgebaat, waardoor ze fondsen konden werven voor hun uitstappen. De animatoren bemanden ook een schminkstand en hielden een oogje in het zeil bij de volksspelen en een geweldig springkasteel.
Er waren ook verschillende actoren uit Ruisbroek aanwezig om info te geven en gadgets uit te delen aan de bewoners. Zo kwam Ligo, Centrum voor Basiseducatie, uitleg geven over hun verschillende opleidingen en waren er vertegenwoordigers aanwezig van de vrijetijdsdiensten en de dienstencentra van de gemeente. Ook stonden er twee standjes van buurtbewoners (lokale onderneemsters) met info, tips en uitleg over accupunctuur, gezonde voeding en DIY ecologische schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Op het podiumprogramma stonden er Ruisbroekse artiesten. Dj Shortcut kwam de namiddag inzetten met zijn Ubran Grooves, wat meteen ook zorgde voor meerdere dansmoves van de bezoekers. Daarna was het aan de beurt van Auriane met een line dance initiatie, waarbij ze alle aanwezigen de basissteps aanleerde. Vervolgens was het tijd voor de podium-volksspelen, waar iedereen die wou mocht aan deelnemen. Men kon er prijzen mee winnen die geschonken waren door Carrefour, Café De Ruisbroekenaar en Apotena. Als afsluiter van het programma kwamen Lazy Joe en Zirka het beste van zichzelf geven met hun fantastische Zang & Hiphop act.

Om te eindigen werden er nog een 15-tal waardebonnen verloot, geschonken door onze sponsors. Er waren bonnen voor gratis pizza bij Sorrento, aankoopbonnen van Albert Hein, een waardebon voor een behandeling en gezondheidstips bij Nutrifine (Rachida Kribech) en een kortingsbon voor een workshop bij LuluLife (Lut Martien). Na afloop ging iedereen naar huis met een goed gevoel en een lach op zijn gezicht. Het was een geslaagde eerste editie! Zeker voor herhaling vatbaar.
Vriendelijke groeten uit Ruisbroek,
Het Buurthuisteam

%d bloggers liken dit: