SINT-PIETERS-LEEUW: – Op vrijdagavond wordt het kruispunt van de Ruisbroeksesteenweg met de Bergensesteenweg (N6) opnieuw opengesteld voor verkeer. De voorbije maanden werkten Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw er aan fase 2 van de herinrichting van de Bergensesteenweg. In de week van 22 mei gaan de riolerings- en wegenwerken een volgende fase in en starten er werken verderop de steenweg, tussen de Jan Vanderstraetenstraat en het Laurierplein. Voor het doorgaand verkeer op de Bergensesteenweg blijft in beide rijrichtingen steeds één versmalde rijstrook open.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Afrondende werken tussen Ruisbroeksesteenweg en Burgemeesterstraat 
De Ruisbroeksesteenweg was sinds eind november volledig afgesloten. Verkeer van en naar Ruisbroek moest al die tijd een omleiding volgen, maar vanaf morgenavond is de veelgebruikte route opnieuw open voor verkeer. De werken in de zone tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat zitten er wel nog niet helemaal op. Tot eind volgende week worden de voetpaden en parkeerstroken aangelegd. Ook in de Jan Vanderstraetenstraat werkt de aannemer alle voetpaden verder af.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Volgende fase herinrichting tussen  Jan Vanderstraetenstraat en Laurierplein vanaf week van 22 mei 2023
Omdat de bouwheren (Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw) eerst de finale afwerking van fase 2 en 3 wensen en het de afgelopen dagen zoveel geregend heeft dat de aannemer dat nog niet heeft kunnen doen, zal fase 4 tussen de Jan Vanderstraetenstraat en het Laurierplein nog niet starten op maandag 15 mei, maar wel in de week van 22 mei. “Het is belangrijk om de werkzaamheden in de huidige werfzones (fase 2 tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat en fase 3 in de Jan Vanderstraetenstraat) eerst volledig af te werken om te vermijden dat we een nieuwe fase opstarten als de vorige nog niet finaal werd opgeleverd.”

Tussen de Jan Vanderstraetenstraat en het Laurierplein komt er een gescheiden rioleringsstelsel en leggen we veilige fiets- en voetpaden aan. Het aantal rijstroken wordt er teruggebracht van twee naar één om ruimte te creëren voor een afslagstrook naar de Jan Vanderstraetenstraat en voor een veilige oversteek met een conflictvrij kruispunt met verkeerslichten.
Bergensesteenweg blijft in beide richtingen open voor verkeer
Doorgaand verkeer tussen Halle en Brussel rijdt tijdens de werken in beide richtingen over één versmalde rijstrook langs de werfzone. Op de Bergensesteenweg worden twee keerpunten aangeduid ter hoogte van de Olmenlaan en de Eugène Ghijsstraat. De aansluiting met de Jan Vanderstraetenstraat is afgesloten. Lokaal verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Georges Wittouckstraat. Ook de toegang naar het Laurierplein wordt afgesloten.

%d bloggers liken dit: