VLEZENBEEK: – De Gilde werd in Vlezenbeek in 1898 boven de doopvont gehouden als vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. Dit maakt van 2023 een absoluut feestjaar, als vereniging vieren we immers ons 125 jarig bestaan.

Om het feestjaar nog wat meer kracht bij te zetten werden we dit jaar tevens geselecteerd als ‘dorp in de kijker’. ​Elk jaar zet Landelijke Gilden in iedere provincie één dorp in de kijker. De leden en bestuursleden van de lokale landelijke gilden zijn tijdens deze actie de motor van een heleboel activiteiten.

Het feestjaar werd gepast ingezet tijdens Vlezenbeek Wintert, ons gezellig samenzijn bij menig vuurkorven is in enkele jaren uitgegroeid tot een heuse klassieker. Ook de kaartavond en het bezoek van de LG paashaas aan alle leerlingen van de Vlezenbeekse basisschool waren een voltreffer. Op 14 mei organiseren we de 2de Vlezenbeekse Pijl, waarmee we opnieuw aanknopen bij een lange Vlezenbeekse wielertraditie. Op 18 juni is het de beurt aan de eucharistieviering, gevolgd door een feestelijke receptie en het Varken-aan-het-Spit. Het eerste weekend van september staat in het teken van het Mosselfestijn, waarbij we al 3 jaar onze vrienden van de KLJ helpen voor de bouw van hun nieuwe jeugdinfrastructuur. Na 5 jaar organiseren we op algemeen verzoek een tweede editie van het Maïsdoolhof voor het hele gezin, een nocturne op vrijdagavond 15 september en een hele dag op zondag 17 september. Plezier verzekerd doorheen de Vlezenbeekse velden.

Met tal van bestaande en nieuwe activiteiten hebben we een goed gevulde kalender en maken we van dit feestjaar een echt grand cru jaar. Dit mag je ook best letterlijk nemen, een strobaal vermomd als champagnefles zal alle Vlezenbekenaren bij het binnenrijden van ons dorp op een gepaste wijze herinneren aan ons feestjaar.

Als voorzitter ben ik enorm trots op mijn sterke ploeg van bestuursleden. Als plattelandsvereniging plaatsten we Vlezenbeek de afgelopen 125 jaar op onze authentieke wijze in de kijker. We trachten steeds ons steentje bij te dragen voor verschillende goede doelen en het behoud van het Vlezenbeeks plattelandsdorp, want ‘samen beleef je meer in Vlezenbeek’, aldus LG voorzitter Kris Van Cutsem”.

%d bloggers liken dit: