SINT-PIETERS-LEEUW: – Door de recente beslissing van schepen An Speeckaert om uit de CD&V-fractie-Sint-Pieters-Leeuw te treden, was het evenwicht tussen beide fracties verstoord.

Het decreet lokaal bestuur bepaalt namelijk dat An Speeckaert tot het einde van de legislatuur zetelt als onafhankelijke schepen.
Beide coalitiepartners, die Sint-Pieters-Leeuw sinds 2013 samen besturen, hebben enkele afspraken aangepast aan de nieuwe situatie.
Binnen het college van burgemeester en schepenen werden de bevoegdheden van An Speeckaert verdeeld onder de huidige CD&V schepenen Bart Keymolen en Brahim Harfaoui.

Schepen Bart Keymolen zal de bevoegdheden jeugd, onderwijs en Vlaams Beleid overnemen en schepen Brahim Harfaoui zal de bevoegdheden kinderopvang en dierenwelzijn overnemen.

Daarnaast zal An Speeckaert de bevoegdheden gebouwen, bibliotheek en erfgoed overnemen van burgemeester Jan Desmeth en schepen Olivier Huygens.

Beide fracties herbevestigen het vertrouwen in elkaar en zullen als partners samen het bestuursakkoord voor Sint-Pieters-Leeuw verder realiseren in het belang van elke Leeuwenaar.

%d bloggers liken dit: