SINT-PIETERS-LEEUW: – Huidig CD&V schepen An Speeckaert  maakte donderdagavond bekend dat ze zich aansluit bij de lokale N-VA afdeling.

Dit was geen gemakkelijke, maar wel een evidente keuze voor mij. Ik zet de stap dan ook met volle overtuiging.” aldus An Speeckaert. “De Leeuwse N-VA afdeling is een hechte groep, waar ik me meteen welkom voel. Ik ben er zeker van dat het merendeel van de inwoners mijn overstap zal begrijpen en me er zelfs in zal steunen.”

Sinds de verkiezingen van 2018 is An Speeckaert schepen van Onderwijs, Jeugd, Buitenschoolse Kinderopvang, Speelpleinwerking, Dierenwelzijn en Vlaams beleid. Ze raakte toen verkozen met meer dan 600 voorkeurstemmen vanop de 2de plaats van de lokale CD&V lijst. An is de dochter van ereschepen Jos Speeckaert en mama van 2 zonen. Donderdag 30 maart 2023 raakte bekend dat ze aansluit bij de lokale N-VA lijst.
N-VA bestuurt samen met CD&V, nu 2 legislaturen, op een goede manier de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Onder leiding van ereburgemeester Luc Deconinck en huidig burgemeester Jan Desmeth werd heel wat goed werk geleverd voor onze inwoners. Daar ligt mijn ambitie en daar wil ik verder mijn schouders onder zetten vanuit de lokale N-VA afdeling. Het warme, lokale nest waarin ik terechtkom is een extra drijfveer.”

Tijdens de eerste gesprekken met An wist ik al dat ze in ons team zou passen.” aldus fractieleider Jeroen Tiebout. “Samen hebben we al heel wat mooie zaken gerealiseerd, denk maar aan de uitbreiding van het aantal plaatsen in de kinderopvang, de nieuwe jeugdlokalen voor KLJ Vlezenbeek en Chiro Snoopy en de uitbouw van het Huis van het Kind. Op die weg gaan we verder werken aan onze gemeente. Het is voor mij geen keuze tegen iets maar wel voor Sint-Pieters-Leeuw.” vult An aan.

An Speeckaert zal tot het einde van deze bestuursperiode zetelen als onafhankelijke in het college van burgemeester en schepenen.

UPDATE: – Reactie cd&v op de overstap van schepen An Speeckaert.
Wij waren totaal verrast door dit nieuws en betreuren de beslissing ten zeerste. Dit is een klap voor onze leden en kiezers. De goede werking en het vertrouwen binnen ons gemeentebestuur op die manier op het spel zetten, is voor ons een onbegrijpelijke keuze”, zegt Wouter De Craen voorzitter cd&v Sint-Pieters-Leeuw. “We zullen ons de komende dagen dan ook intern beraden over de volgende stappen, maar willen de Leeuwenaars alvast garanderen dat wij constructief onze verantwoordelijkheid zullen blijven opnemen voor onze verenigingen, voor de meest kwetsbaren, voor onze ouderen, voor de jonge gezinnen van Leeuw“.

%d