SINT-PIETERS-LEEUW: – In het WZC St Antonius zijn er 5 leesgroepjes opgericht met behulp van 6 vrijwilligers en enkele personeelsleden van de dienst Animatie en Ergotherapie. Door middel van kortverhalen en gedichten trachten we bewoners te verbinden over de woningen van kleinschalig wonen heen.

Dankzij de steun van Cera, mochten de vrijwilligster Krista en ergotherapeute Anja een drie-daagse vorming volgen van het lezerscollectief in Affligem.
Op deze manier willen we betekenisvolle activiteiten verder introduceren in het woon- en zorgcentrum.
De ervaringen zijn alvast positief: er ontstonden nieuwe verbindingen en vriendschappen onder onze bewoners, er kwamen heel wat verhalen naar boven rond vroeger en nu. Bovendien doet de individuele aandacht tijdens zo een sessie hen ontzettend veel deugd.
Met de enthousiaste ondersteuning van de vrijwilligers Krista, Martine, Magda, Vera, Madeleine en Emiel brengen we de wereld van buitenaf een stukje naar binnen.

%d bloggers liken dit: