SINT-PIETERS-LEEUW: – Vlabinvest steunde dit jaar met 2.717.940,65 euro 21 infrastructuurprojecten van 16 zorgactoren in Vlaams-Brabant. De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor (grond)aankopen, nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd. Extra aandacht en steun gaan naar kleinschalige initiatieven, grondaankopen in de Vlaamse Rand, waar de nood hoog is.

Projecten in Sint-Pieters-Leeuw:
De renovatie van een pand voor dagbesteding, de nieuwbouw van een kinderdagverblijf en lokaal dienstencentrum alsook de aankoop van een pand voor een ander lokaal dienstencentrum door gemeente.

Gunther Coppens, voorzitter van Vlabinvest: ”  Vlabinvest zorg heeft als hoofdopdracht om de achterstand voor zorg in Halle-Vilvoorde weg te werken. Met deze subsidies maken we mogelijk dat de Leeuwse projecten de nodige ruggesteun krijgen. Onze gemeente en onze regio hebben immers recht op deze ondersteuning want anders zal de achterstand inzake zorg enkel toenemen en daar kunnen we toch niet gewoon staan op kijken!

%d bloggers liken dit: