SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag werd toelichting gegeven over de evaluatie die de dienst mobiliteit en de Politiezone Zennevallei heeft gemaakt van alle trajectcontroles die in het voorjaar gestart zijn.
Slechts 0.2% rijdt nog te snel binnen de Leeuwse trajectcontroles.

Burgemeester Jan Desmeth: ” We hebben bijvoorbeeld gezien in de zone 50km/uur met de nulmeting adh. telslangen, voor dat de ANPR camera’s er stonden, hoeveel mensen 57km/uur reden of meer, want er is nu eenmaal een technische correctie van 6Km/uur. Zo weten we dat vroeger op al die trajecten 7% van de passanten te snel reed. Daarna zijn we gaan kijken hoe dit zich nu vertaald. Dankzij onze communicatie is dat zeer snel naar 1,2% gegaan bij het begin van de trajectcontroles. Maar nu zitten we stabiel op 0.2% van de passanten die nog te snel rijdt. Dat wil zeggen dat 97% minder overtreders vastgesteld wordt op die trajecten en ik denk dat we met zijn allen wel zien dat het op die trajecten werkt. Dus 0.2% op al die trajecten is weinig en dat is ook de doelstelling. De doelstelling is 0% zodat er hopelijk 0 euro inkomsten zijn en het maximale effect voor veiligheid en leefbaarheid in onze straten gerealiseerd wordt. Want daar gaat het om.”

%d bloggers liken dit: