SINT-PIETERS-LEEUW: – Voortaan kan je op verschillende locaties in Sint-Pieters-Leeuw gebruikmaken van het gratis wifinetwerk WiFi4EU.

Dankzij een Europese subsidie van 15.000 euro biedt het gemeentebestuur op verschillende openbare plaatsen gratis internet aan. WiFi4EU is een initiatief om burgers en bezoekers in de hele EU gratis toegang tot internet te bieden via wifihotspots in openbare ruimten.

Gratis surfen kan hierdoor voortaan ook bij ons op volgende locaties:
• op de parking van het gemeentehuis;
• in Laekelinde;
• in de Merselborre;
• in Zonnig Leven.

 

Om op deze locaties verbinding te maken, kies je op je smartphone bij de wifinetwerken voor WiFi4EU. Je komt dan op een scherm met het logo van Sint-Pieters-Leeuw en WiFi4EU waar je kan inloggen zonder paswoord. Vanaf dan kun je gratis surfen op het internet.

Olivier Huygens, schepen van ICT: “Gratis openbaar internet is altijd mooi meegenomen, maar voor deze vorm van internet moet men altijd op de hoede zijn. Bij heel wat openbare wifi gebeurt het al eens dat het aanmelden enkel mogelijk is door eerst een account aan te maken of een account te koppelen. Een kleine handeling, maar men ontvangt er nadien soms ongewenste boodschappen door. Ook cybercriminelen zien daar vaak hun kans om te infiltreren. Voor de realisatie van onze 4 hotspots hebben we dan ook gekozen voor een partner die deze aandachtspunten uitsluit. Het aanmelden werkt onmiddellijk en zonder registratie. Het wereldwijde web, voor ieder die het wenst, veilig, zonder kosten en binnen handbereik.”

%d bloggers liken dit: