SINT-PIETERS-LEEUW: – Ieder van ons heeft nood aan contact met anderen: het is een elementaire levensbehoefte. De mensen om ons heen (familie, vrienden, buren, kennissen, maar ook de samenleving in het algemeen) geven namelijk mee gestalte en betekenis aan ons leven. Onderzoek wijst uit dat de kwaliteit van onze relaties met anderen een grote invloed heeft op zowel ons psychisch als fysiek welbevinden. Een gezond sociaal netwerk kan bijvoorbeeld ons zelfvertrouwen vergroten, psychische klachten doen afnemen en bufferen tegen stress.

Met de buddywerking ‘OP STAP’ willen we sociaal isolement doorbreken en eenzaamheid tegengaan. Zo wordt een vrijwilliger in contact gebracht met een persoon die nood heeft aan sociaal contact. De vrijwilliger kan helpen om opnieuw een stapje naar buiten te zetten. Hij/zij maakt op regelmatige basis tijd vrij om samen op stap te gaan en om leuke, alledaagse dingen te doen zoals wandelen, winkelen, iets gaan drinken, samen een uitstapje maken, enz. Ook naar de lokale dienstencentra komen is natuurlijk een mogelijkheid, zodat er samen genoten kan worden van het buurtrestaurant, spelnamiddagen, vormingen, een rustig moment om samen iets te drinken, …

Buddy’s zijn in de eerste plaats vrienden: ontspanning staat centraal! De vrijwilliger ondersteunt iemand in een vertrouwelijke sfeer in zijn of haar mogelijkheden en interesses, maar het is niet de bedoeling om een “hulpverlener” te zijn. Heb je interesse om mee te doen? De centrumleidsters gaan telkens op zoek naar duo’s die interesses delen, zodat jullie beide het meeste uit jullie momenten samen halen!

• LDC Paviljoentje: 02 377 03 55 – lotte.dierkens@sint-pieters-leeuw.be
• LDC Negenhof: 02 332 59 53 – els.aerts@sint-pieters-leeuw.be
• LDC Meander: 02 370 88 80 – wenke.peetroons@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: