VLEZENBEEK: – Dieter Decuyper, Pieter Topff en Niko Hanon kochten samen een terrein aan de Bekersveldstraat dat ze nu aan het omvormen zijn tot een ecologisch voedselbos, boomgaard en moestuin.
Vandaag planten ze onder begeleiding van Yoeri Bellemans van de Bûûmplanters samen met enkele vrijwilligers zo’n 800 Gordelbomen en struiken.

Pieter Topff: “In mei vorig jaar hebben we dit terrein, dat toen zwaar overwoekerd was, samen gekocht. We gaan deze aanplanting doen vanuit verschillende beweegredenen. Enerzijds zijn we oud leden van de jeugdbond voor natuurstudie en milieubescherming (JNM). Het idee speelde al heel lang om dat te gaan doen. En ik denk dat we alle drie op een bepaald punt zijn waarbij we onze hobby’s opgegeven hebben en dan gezegd hebben dat is het punt om er samen iets van te gaan maken. Bij mij persoonlijk is de beweegreden ook de kinderen, zo kan ik ze wat extra natuurbeleving geven. Niko is bijvoorbeeld een imker,… Dus ons doel is het beter maken dan dat we het gevonden hebben. Het is nu zalig dat we voor de aanplantingen kunnen samenwerken met de Bûûmplanters. En hier staan we nu vandaag hé, we zijn super enthousiast dat dit gedaan wordt. Want dit is onze eerste stap naar een ecologisch voedselbos.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Gordelbomen zijn een gevolg van de alternatieve corona-editie van de Gordel. Deelnemers konden zich toen vooraf registreren en voor elke geregistreerde deelnemer wordt nu, met steun van de Vlaamse overheid via het Randfonds, een stuk extra groen aangeplant in de Vlaamse Rand.

Bij de Bûûmplanters ervaren we dag in dag uit de goesting van burgers, collectieven en organisaties om werk te maken van meer biodiversiteit, veerkracht en leefbaarheid in hun directe omgeving. Niet alleen door bomen te planten in de eigen tuin maar ook door de handen vuil te maken om te helpen planten in andermans tuin. Dankzij de steun van de overheid gaan we die goesting de komende maanden ook omzetten in concrete daden“, zegt Yoeri Bellemans van Bûûmplanters (https://buumplanters.be).

Zie ook onze eerder gepubliceerde artikels:
10/12/2021 – 350 bûûmen werden in Oudenaken geplant
23/02/2021 – Bûûmplanters planten Gordelbomen in de Bezemstraat
19/12/2020 – Eerste 950 Gordelbomen werden vandaag geplant in Sint-Pieters-Leeuw

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder