2020-06-24-populiertje_08SINT-PIETERS-LEEUW: – De onthaalklas, de eerste en de tweede kleuterklas van de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje zullen  vrijdag 5 februari en maandag 8 februari gesloten zijn.

Vrijdagnamiddag worden alle leerlingen van deze klassen en hun leerkrachten getest (PCR) in Zonnig Leven door het mobiel team van UZA.
Zussen, broers en ouders hoeven NIET in quarantaine. Ook de 3e kleuterklas en de volledige lagere school kunnen gewoon les volgen.

Een aantal dagen geleden testte een gezinslid van een kleuter positief op covid19. Vandaag werd duidelijk dat het om het Brits variant gaat. De kleuter zelf is al enkele dagen niet op school geweest. Andere gezinsleden testten dan weer negatief. Omdat echter veel kleuters van de onthaalklas, 1ste en 2de kleuterklas symptomen vertonen (wat kan wijzen op Covid, maar evengoed geen Covid kan zijn), kunnen zij zich morgennamiddag laten testen als laag-risicocontacten en dit uit voorzorg om zicht te krijgen op de situatie.  Alle ouders werden inmiddels verwittigd.

Maandag zal in de loop van de dag worden gecommuniceerd over de conclusies.
Deze beslissing werd genomen in samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid, de Eerstelijnszone Zennevallei, het CLB, de school en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.

Update 07/02/2021:resultaten covid-19 testen: Geen Covid19 besmettingen in kleuterschool ’t Populiertje

%d bloggers liken dit: