ZENNEVALLEI: – Het bestuur van WielerVrienden Zennevallei heeft de zware knoop doorgehakt om haar veldritten in 2020 volledig te annuleren.
Normaal begon hun seizoen dit weekend in Sint-Laureins-Berchem, maar de organisatoren kregen vandaag, gezien de huidige corona problematiek, geen toelating van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw om de cross te laten doorgaan.

WielerVrienden Zennevallei: “Redenen tot afgelasting van het volledige seizoen zijn:
– de (begrijpelijke) weigeringen van gemeentes die we nu één na één krijgen om te mogen crossen
– de hele hoge COVID-19 cijfers waarbij men geen positieve evolutie ziet waardoor wij het zelf ook onverantwoord vinden om te crossen en te supporteren
– het verbod om een drankstand te mogen organiseren waardoor een groot stuk van de sfeer ook ontnomen wordt

Bovendien hebben we te maken met de kost van de verplichte ziekenwagen + verplichte hulppost (zo’n €650/cross). Dit is een verplichting die wordt opgelegd door het nieuwe KB voor wielerwedstrijden.

Eén ieder die ons als bestuur kent, weet dat we ALLES en veel meer gedaan hebben om onze crossen toch te kunnen laten doorgaan. Deze beslissing valt ons dan ook heel zwaar!
We hopen net als jullie dat we in januari 2021 alsnog kunnen starten met ons WVZ-crossseizoen als COVID-19 het ons toestaat.
In verband met de betaalde lidgelden, zullen deze zo snel mogelijk integraal worden teruggestort op de rekening waarmee de betaling gebeurde.
Alvast bedankt voor jullie begrip en we wensen jullie een goede gezondheid toe.”
Namens het bestuur,
Bruno Willems, Helmut Zimmermann, Peter De Bodt, Stefan De Leener, Steven Van de Velde , Werner Zimmermann en Caroline De Mondt

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder