BELGIË: De winkels van Delhaize, Colruyt, Carrefour,… gaan de komende vier weken op vrijdag om 20 uur sluiten in plaats van om 21 uur.
Dat is het gevolg van het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur, een van de coronamaatregelen die sinds maandag voor een maand gelden.

Uit het persbericht van Colruyt: “Deze beslissing werd genomen naar aanleiding van de corona-maatregel die afgelopen vrijdag door het Nationaal Overlegcomité is genomen. Die maatregel stelt dat er geen alcohol meer verkocht mag worden na 20 uur. De beslissing om een uur vroeger te sluiten werd genomen om organisatorische redenen en om de druk bij onze medewerkers te verminderen. Ook voor klanten is dit duidelijker. De winkels zullen enkel op vrijdag een uur vroeger sluiten, de andere dagen blijven de openingsuren ongewijzigd (van 8u.30 tot 20u.). Hetzelfde geldt voor onze online boodschappendienst Collect&Go. Ook de Collect&Go-afhaalpunten zullen op vrijdag tijdelijk een uurtje vroeger sluiten. Dit betekent dat het afhaalslot tussen 20 en 21 uur tijdelijk niet beschikbaar zal zijn voor onze klanten. Wanneer de maatregel betreffende het verbod op verkopen van alcohol na 20 uur vervalt, zullen zowel de Colruyt-winkels als de Collect&Go-afhaalpunten opnieuw tot 21 uur open zijn op vrijdag.”

Winkelketens roepen klanten op alleen te komen winkelen
Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group roepen klanten op alleen te komen winkelen.
Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep“, klinkt het bij de supermarkten.
Op die manier willen ze de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk beperken en ook de druk op het personeel vermijden.

%d bloggers liken dit: