2020-07-10-bunker_coronavirus_covidBELGIË: – Alle ziekenhuizen van België moeten ten laatste tegen 2 november 2020 overschakelen naar fase 2A.

Vanaf volgende week maandag gaan de ziekenhuizen alle niet-dringende operaties uitstellen. Daarnaast wordt tegen 2 november overgegaan naar fase 2A, waarbij 60 procent van de IC-bedden en een zesvoud daarvan in de gewone verpleegafdelingen voor covidpatiënten wordt voorbehouden. Dat heeft de federale overheid beslist in overleg met de ziekenhuizen omdat de toevloed aan covidpatiënten alsmaar groter wordt.

• Niet-dringende operaties worden vanaf volgende maandag uitgesteld.
• Dringende ingrepen en noodzakelijke behandelingen waar geen operaties aan te pas komen (chemotherapie en nierdialyse, bijvoorbeeld) en noodzakelijke revalidaties gaan wel nog door.
• Ook de gewone raadplegingen bij de dokters-specialisten in de ziekenhuizen gaan voorlopig nog door.

Eerder was al beslist om vanaf volgende maandag 50 procent van de IC bedden en een 4-voud daarvan in de verpleegafdelingen voor covidpatiënten voor te behouden. Vanaf 2 november wordt dat 60 procent van de IC-bedden en een 6-voud daarvan in de verpleegafdelingen. Dat betekent dat er dan 1.200 IC-bedden beschikbaar zijn.

%d bloggers liken dit: