2020-06-05-gemeentehuis_01ZENNEVALLEI: – Afgelopen zomer startte Eerstelijnszone Zennevallei de lokale brontracing van het COVID-19-virus op in de steden en gemeenten van de Zennevallei en dit als complementaire werking op de Vlaamse contacttracing. Het doel van de brontracing was het achterhalen van de locatie van besmetting en zo gerichte maatregelen te nemen op lokaal niveau om de verspreiding van het COVID-virus te beperken. Dankzij de hulp en de samenwerking van de lokale besturen werd een team van brontracers verzameld, bestaande uit beëdigde ambtenaren en dokters op rust, die dagelijks de besmette patiënten in de Zennevallei opbelden om de bron van de besmetting te lokaliseren. Het team werd gecoördineerd door dr. Brisaert en de stafmedewerkers van Eerstelijnszone Zennevallei.

Sinds deze week heeft de Vlaamse overheid de bevraging van de Vlaamse contacttracing aangepast, zodat zij zowel de contacttracing, als de brontracing op zich kunnen nemen. Het voordeel van deze integrale tracing is dat alles nog meer gestroomlijnd wordt en dat het totaal aantal telefoontjes ook sterk gereduceerd kan worden.

Label_Zennevallei_eerstelijnszoneOp basis van deze verandering en om dubbel werk te vermijden gaat de Eerstelijnszone Zennevallei zich voortaan focussen op complementaire ondersteunende maatregelen en niet meer op het zelf uitvoeren van de brontracing.
Zo zal de eerstelijnszone vanaf heden alle positieve patiënten die ouder zijn dan 65 jaar standaard opbellen om te vragen of ze bijkomende hulp nodig hebben, bijvoorbeeld maaltijden aan huis. Eerstelijnszone Zennevallei blijft uiteraard nauw samenwerken met de Vlaamse overheid in de bestrijding van de pandemie en zal lokaal de vinger aan de pols houden door te helpen bij de noden binnen de regio.

Eerstelijnszone Zennevallei wil uitvoerig alle steden en gemeenten in de regio Zennevallei (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Drogenbos, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek) danken voor de intense samenwerking sinds het opstarten van de brontracing en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging om de verspreiding van het virus gezamenlijk tegen te houden.

%d bloggers liken dit: