SINT-PIETERS-LEEUW: – Félicie Bulckaert werd 100 jaar en dat werd in deze coronatijd door de buren vanop afstand gevierd.


Zaterdagvoormiddag om 11u stonden alle buren aan hun eigen deur op post om Félicie Bulckaert een daverend applaus te geven voor haar 100ste verjaardag wat ze glunderend in ontvangst nam. Alle buren droegen hun steentje bij om gezamenlijk een korf met lekkers af te geven.
In naam van de burgemeester, het schepencollege en het gemeentebestuur werd ook een geschenk overhandigd. Het was een speciale viering maar ze genoot er toch van.

Félicie is geboren op 25 april 1920 in Linkebeek. Zij is de tweede dochter van Maurice Bulckaert en Amélie Swaelen die samen een beenhouwerij in het dorp uitbaatten.
In 1948, na de moeilijke oorlogsjaren trouwde zij en verhuisde naar Brussel. Ze hield er een winkel van ondergoed, gelegen halfweg tussen de Zavel en de Oude Markt, rechtover het mooie Hortagebouw van het Volkshuis.
In 1963, besloot het koppel om te leven zoals vele Brusselaars het al deden: in de dag werken in de stad en ’s avonds genieten van de goede lucht van de periferie. Ze kochten een huisje in Sint-Pieters-Leeuw en ze gingen elke dag naar de stad met de ‘boerentram’.
In 2015 toen ze 95 werd heeft zij een zware beslissing genomen: ze heeft haar wagen verkocht omdat “het toch te gevaarlijk” werd. Zij heeft zich dan georganiseerd om alleen te wonen en zo weinig mogelijk afhankelijk te zijn van anderen, en zo blijft het leven “lekker druk”: 3 kaartenclubs elke week, bloemschikken, contacten met buren, kenissen, vrienden en familie die allemaal nog altijd met veel plezier bij haar op bezoek komen.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: