ZUUN: – ’t Ruilhuisje, een initiatief van het Huis van het Kind, is een ruilwinkel waar kleding en speelgoed voor kinderen tussen 0 en 6 jaar geruild kunnen worden. De ruilwinkel staat open voor iedereen. Wie nog degelijke babykleertjes en speelgoed inlevert, krijgt in ruil jetons (ruilmunten). Met deze jetons kan men dan andere kleertjes uitkiezen in de winkel.
Tijdens de koudere maanden vliegen de warme truitjes, mutsen, sjaaltjes … de deur uit. Daarom zijn de dames van de hobbyclub van de lokale dienstencentra ijverig aan het breien gegaan en hebben zij tijdens de maand november een heleboel warme sjaals, mutsen en truitjes in alle maten, vormen en kleuren gebreid. Zo is er voor elk wat wils!
2019-12-09-Lokale dienstencentra schenken mutsen en sjaals aan - Ruilhuisje
An Speeckaert, Schepen van Gezin en kinderopvang: “Sint-Pieters-Leeuw wil een verbindende gemeente zijn en dat betekent zorg dragen voor elkaar.
Ik zou onze dienstencentra dan ook willen bedanken voor het mooie en warme gebaar om de sjaals en mutsen die ze gebreid hebben te schenken aan de ruilwinkel van huis van het kind
.”
2019-11-18-zilverlinde-breien (1)
Zie ook ons foto-artikel van 18/11/2019 – breien voor het goede doel in LDC Meander

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder