SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Vandaag werd de renovatie van de Molenborre ingehuldigd. Sinds begin dit schooljaar is het dorpsschooltje Puur Natuur, dat verbonden is aan Den Top, er gevestigd.


Sinds 2 september vertoeven 36 kleutertjes in de Molenborre. Jaren geleden deed de locatie al dienst als het gemeenteschooltje van Sint-Laureins-Berchem.

De Molenborre heeft nu twee goed ingerichte nieuwe klasjes, de nodige sanitaire voorzieningen en een nieuwbouw achteraan van 10,5 op 5 meter die dient als speelruimte en waar de kleuters ook eten en de voor- en naschoolse opvang plaats hebben.
Deze nieuwe ruimte die op dezelfde hoogte gebouwd werd als de 2 klaslokalen is ook toegankelijk via een aparte ingang zodat deze ruimte ook gebruikt kan worden door verenigingen en de school dus een ‘brede school’ is die ook buiten de klasuren openstaat voor verder gebruik als ontmoetingsruimte.
Op de verdieping vinden we het leraarslokaal, een opslagruimte en een technische ruimte.
De omheinde speelplaats ligt aan de voorkant van de school zoals in de Franse scholen gedaan wordt. Zo krijgt het een inbedding in het dorp.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Juf Anke Debraekeleer: ” Achttien jaar geleden startte ik als juf in Puur Natuur in Oudenaken. Jarenlang was er maar één klasje en dat was best fijn voor de kinderen maar eerlijk gezegd was het soms wel eenzaam. Ik ben blij dat de gemeente besloot om Puur Natuur uit te breiden en in Sint-Laureins-Berchem een nieuwe vestiging inrichtte. Ik ben ook iedereen dankbaar die mee zorgde voor de verhuis en inrichting van onze klasjes.

 

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder