SINT-PIETERS-LEEUW: – “Ze zijn er“, net als 75 jaar geleden was dit deze voormiddag het meest gehoorde zinnetje op de Bergensesteenweg. 70 militaire voertuigen, zowel moderne als gerestaureerde en unieke WOII-voertuigen reden over de Bergensesteenweg naar Brussel net dag op dag 75 jaar na de bevrijding van Sint-Pieters-Leeuw in 1944. De Bevrijdingscolonne volgt de route die de Geallieerden in 1944 aflegden toen ze destijds op 3 september onze regio en Brussel bevrijden van de Duitse bezetter.


Honderden mensen en heel wat Leeuwse schoolkinderen hebben vanmorgen met veel geduld gewacht op de doortocht in 3 delen van de historische legerkolonne. Maar wat men te zien kreeg was een uniek moment, velen noemden het een kippenvel moment de impact die de oude Sherman tanks maakten bij hun doortocht.

Deze diashow vereist JavaScript.


Bekijk ook de artikels van de nieuwssite tgv 75 bevrijding Sint-Pieters-Leeuw: klik hier

%d bloggers liken dit: