politie_moto_Sint-Pieters-LeeuwZENNEVALLEI: – Afgelopen 24 uur werden niet minder dan 12 personen van hun vrijheid beroofd. Acht personen werden tijdelijk onder gebracht in de cellen van de Politiezone Zennevallei.

De eerste aanhoudingen gebeurden gisteren namiddag omstreeks 16 uur. Twee meerderjarigen maakten het nogal bont voor een buschauffeur van De Lijn in het centrum van Halle. De twee werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en verbleven enkele uren in onze cellen.

Rond hetzelfde uur werd een andere manspersoon aangehouden voor openbaar dronkenschap. Omdat de persoon zo zwaar onder invloed bleek, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor opvolging.

Even later, tijdens een verkeersactie werden nog eens twee illegalen uit het verkeer gehaald. Het ging om twee Brazilianen die na beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken werden overgebracht naar het gesloten opvangcentrum in Luik met het oog op een uitwijzing.

2015-09-04-installatie-ANPR-camera_Vlezenbeek-02Een andere ploeg was dan weer belast met een hit op onze ANPR-camera (automatische nummerplaatherkenning) ter hoogte van de Postweg in Vlezenbeek. Het bleek te gaan om een gestolen voertuig. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder trachtte nog te vluchten en begin meerdere verkeersinbreuken om dan uiteindelijk te crashen in een veld in Gaasbeek. De chauffeur en passagier werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. Ondertussen was het middernacht geworden.

De nacht was begonnen en de eerste caféruzie werd gemeld. De interventie gebeurde niet zonder slag en stoot. De man in dronken toestand verzette zich zo hevig en verwondde daarbij drie collega’s. De man bleek geen onbekende. Hij stond geseind met een bevel tot gevangenneming. Voor de weerspannigheid werd een BPOL uitgevaardigd, dat wil zeggen dat de man onmiddellijk gedagvaard werd. Hij zal zich dus binnenkort mogen verantwoorden voor de rechtbank.

Even later werd nog een andere dronken persoon van de openbare weg opgeschept. Hij sliep zijn roes uit in onze cellen tot ruim 11 uur deze ochtend.

1 comment

  1. Het wordt eens tijd dat er werk van gemaakt wordt tegen al die overlast met behulp van die camera’s,nuttige investering met overheidsgeld!Een cameraatje of snelheidsdrempels in zone vijftig op de Brusselbaan(nabij krantenwinkel) tegen die moordauto’s met honderden pk’s zou ook geen luxe zijn!
    Maar ja wie ben ik om daarover te beoordelen?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: