2018-05-10-ANPR-camera_trajectcontrole_Bergensesteenweg_SPL_02SINT-PIETERS-LEEUW: – Dinsdag kon de politiezone Zennevallei na een indrukwekkende achtervolging met verschillende ploegen een voertuig met gestolen nummerplaat klem rijden.
De bestuurder bleek geen onbekende te zijn voor de politiediensten.

Gisteren omstreeks 15 uur kreeg de ploeg van politiezone Zennevallei die patrouille voerde in de buurt van Lot een oproep van het communicatie en informatiecentrum Vlaams-Brabant. Een hit via de ANPR-camera kwam binnen. Een voertuig met gestolen nummerplaat werd opgemerkt ter hoogte van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De ploeg spoedde zich met bekwame snelheid richting Sint-Pieters-Leeuw.

Het voertuig met gestolen nummerplaat werd even verder opgemerkt ter hoogte van de Bergensesteenweg aan het rond punt in Lot. De bestuurder werd gevraagd zijn auto te stoppen. Maar bij het naderen van het voertuig door de inspecteur probeerde de bestuurder verschillende malen weg te rijden. Er werd bevolen om de motor stil te leggen, maar de bestuurder weigerde, maakte rechtsomkeer en nam de vlucht richting Laekelinde.

De ploeg zette de achtervolging in maar raakte al snel het voertuig kwijt. Verschillende ploegen en een motorrijder kwamen ter versterking. Even later ter hoogte van de Brusselbaan werd het voertuig opnieuw opgemerkt in de file richting van de Bergensesteenweg. Ook hier nam de bestuurder opnieuw de vlucht met zijn BMW. Hij reed ettelijke meters achteruit en beging verschillende verkeersinbreuken. De bestuurder reed in tegengestelde richting over het rond punt, reed door het rode licht, … De ploeg die reed met een combi moest lossen. Ze konden de BMW niet volgen. Een andere ploeg nam gelukkig over.

Uiteindelijk kon het voertuig worden klem gereden in de Oudstrijdersstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De bestuurder werd uit het voertuig gehaald en geboeid overgebracht naar de politiepost Brabantpoort. Na doorzoeking van het voertuig bleek de persoon over verschillende verboden wapens te beschikken. De bestuurder zelf werd geïdentificeerd en bleek ook geen onbekende te zijn voor de politiediensten.

Het parket van Halle-Vilvoorde besliste om de persoon onmiddellijk te dagvaarden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank op 26 maart 2019.

2019-02-20-opleidingsvoertuig-politiePerformante voertuigen
De politiezone Zennevallei investeert in goed materiaal. En dat loont. Zo bleek ook gisteren tijdens de achtervolging. Voor een combi was het voertuig moeilijk te volgen. Maar met de snelle en krachtige voertuigen was het wel mogelijk om de achtervolging in te zetten en aan te houden. Daarenboven investeert de zone nu recentelijk in specifieke opleidingen prioritair rijden. Zo krijgen interventie-inspecteurs extra lessen voor het rijden met snelle wagens en dit in kader van hoogdringende opdrachten waarbij sirene en blauwe lichten worden gebruikt. De opleiding loont. Zonder schrammen en blikschade konden de inspecteurs de wagen gisteren klemrijden en intercepteren.
Een mooie actie alvast die voor de buurtbewoners zeker niet onopgemerkt is gebleven.

%d bloggers liken dit: