2019-01-22-scrabble-tornooi_4de-leerjaar (6)VLEZENBEEK: – Deze en volgende week is Sint-Pieters-Leeuw weer de scrabble gemeente van de regio. Zo’n 880 leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar van de Leeuwse scholen – zowel gemeentelijk als vrij onderwijs –spelen er  scrabble en zijn zo spelenderwijs met taal bezig.

Dinsdagvoormiddag waren de 4de leerjaren van Don Bosco, Groene Parel, Populiertje en Jan Ruusbroec aanwezig in de Merselborre om voor de eerste keer deel te nemen aan het Leeuwse scholen scrabbletoernooi.

Voor er gespeeld werd kregen ze nog heel wat nuttige tips van Rita Desmecht om extra punten te verdienen tijdens het spel.
Scrabble is een bordspel voor twee tot vier spelers waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters woorden moeten worden gelegd op een speelbord. Hierbij gaan geluk en vernuft hand in hand, omdat de letters willekeurig gepakt worden en het de kunst is hiermee een zo hoog mogelijke score te behalen.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Aan elke tafel zaten leerlingen van verschillende scholen zodat ze ook nieuwe mensen leerden kennen.


2019-02-01-flyer-scrabbletornooiNoteer ook reeds dat op vrijdag 01 februari 2019 om 19:30 het scrabbletoernooi voor professionelen, families, gelegenheid- en verwenspelers doorgaat in de Merselborre te Vlezenbeek (Schaliestraat 2). Prijs: € 5/persoon en € 10/gezin met kinderen

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder