SINT-PIETERS-LEEUW: – In de loop van zaterdag had watermaatschappij Farys de hoofdwaterleiding in de Fazantenlaan volledig hersteld. Door deze hoofdwaterleiding stroomt normaal per dag 70.000m³ water onder druk.

Zaterdagavond werd wel nog een extra stuk straat opengebroken ter controle.
Watermaatschappij Farys blijft ook vandaag permanent op het terrein aanwezig om een oogje in het zeil te houden.
2018-12-23-krater-gevuld (1)
Zondagvoormiddag kwam burgemeester Luc Deconinck zich nogmaals ter plaatse van de toestand vergewissen.

Burgemeester Luc Deconinck:” Gisterenavond heeft de watermaatschappij het stuk straat naast de krater met het lek ook opengebroken en uitgegraven om te verifiëren dat er daar geen beschadiging aan de hoofdwaterleiding was. Het bleek gelukkig negatief. In de loop van de nacht werd de krater dan opgevuld tot op een veilig niveau.
Ook vandaag blijven er mensen van de watermaatschappij ter plaatse om ter hoogte van de uitgevoerde werken een oogje in het zeil te houden. De leiding is namelijk terug in gebruik.
Morgen, maandag 24 december 2018, is er een nieuwe opvolgingsvergadering gepland op het gemeentehuis waarop ook verantwoordelijken van alle nutsmaatschappijen zoals riolering, elektriciteit, gas, enz. aanwezig zullen zijn.

En ook vandaag waren nog verscheidene schoonmaakbedrijven aangesteld door de verzekeringsmaatschappij aan het werk bij mensen die schade hebben.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.


Zie onze eerder gepubliceerde artikels
– 22/12/2018 – lek hoofdwaterleiding gedicht – buren meten schade op
– 21/12/2018 – rampenplan afgekondigd – breuk in hoofdwaterleiding

%d bloggers liken dit: