RUISBROEK: – In het kader van “De Warmste Week” verkocht Gemeentelijke basisschool Wegwijzer uit Ruisbroek zelfgemaakte pompoensoep aan de schoolpoort. De opbrengst – maar liefst 460 euro- schonken de kinderen aan Buurthuis 1601. Als bedanking werden de leerlingen van het 6e leerjaar ondergedompeld in het reilen en zeilen van het Buurthuis.
IMG-20181214-WA0013
Een hele voormiddag konden de kinderen zich uitleven in het buurthuis: spelen op de kicker- en airhockeytafel of met de spelkoffers, er was een knutselhoek en een creatieve brainstorm over de toekomst van het Buurthuis 1601. Als 10-uurtje was er heerlijke warme chocolademelk en een koekje.


Wij zijn zeer blij en ontroerd met de keuze voor het Buurthuis 1601 als goed doel. Daarom hebben we de week vooraf een klasronde gedaan. We gingen in elke klas op bezoek om onszelf en het buurthuis voor te stellen. We proberen zoveel mogelijk kinderen te bereiken en hen een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden. Via deze kennismakingsactiviteit hopen we nog meer kinderen te bereiken en hen te tonen en te laten ervaren wat we doen”, aldus Sofie Vanobberghen, buurtwerkster in Buurthuis 1601.


Naast een kinderwerking op woensdag biedt het Buurthuis activiteiten voor tieners en jongeren, onderneemt ze acties om de buurtcohesie te versterken en voorziet ze open inloopmomenten en jobbegeleiding voor buurtbewoners.

Buurthuis 1601, een project van Groep INTRO vzw in opdracht van gemeente Sint-Pieters-Leeuw, wil zo buurtbewoners bereiken, versterken en in contact brengen met elkaar.

%d bloggers liken dit: