SINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds 7 uur vanochtend werd er in het Wildersportcomplex door jong en oud gezwommen voor FriS tijdens de 12-uren zwemmarathon. Gisterenavond steunden reeds 180 mensen het project door deel te nemen aan de aqua-disco-fuif. Alles samen bracht dit 2.150 € op voor het goede doel.


Voor het eerst werd in het zwembad van Sint-Pieters-Leeuw een Aqua-disco fuif georganiseerd. Met alle toeters en bellen, muziek, flitsende verlichting, aangepaste versiering, lekkere niet-alcoholische drankjes werd een aangename dans-zwembeurt aangeboden.
De “ kind- en ouder formule” voorzien tussen 20.00 en 21.00 uur werd een succes want de kleinsten bleven maar dansen op de tonen van K3.
Sfeermaker Bart Barresi zorgde ook voor aangepaste animatie voor de kids.
Het was een zeer gezellige sfeer in het zwembad en dat was van ver te zien.


De traditionele 24-uren zwemmarathon werd daardoor gereduceerd tot 12-uren zwemmarathon. De Black Friday gekte, uitgebreid tot Black Friday weekend gekte, bleek een grote concurrent. Het bezoekers aantal bleef merkelijk lager dan andere jaren.
Maar toch werden 434,3 kilometer bij elkaar gezwommen ten voordele van ‘Friends & Scream United’ afgekort FRIS. Een sport- en activiteitenvereniging in Sint-Pieters-Leeuw voor kinderen en jongvolwassenen die graag actief zijn ondanks hun beperking, leeftijd, gedragsstoornis, chronische ziekte, autisme,… met respect voor iedereen en ieders mogelijkheden.

2018-11-24-zwemmarathon-cheque.jpgHet bestuur kon dankzij medewerking van sponsors en 172 zwemmers een cheque van 2.150 € overhandigen aan Marc Peeters oprichter van Fris.

Beste zwemmers van de zwemmarathon :
3. 20,00 km Lore Meerpoel
2. 27,00 km Arko Heye
1. 31,00 km Maarten Carremans

Belangrijkste cijfers voor het goede doel:
In totaal ontvingen wij een forfaitair bedrag van € 1850,00
sponsoring per kilometer bedroeg € 0,69 €
Totaal aantal gezwommen kilometers: 434,3 km
TOTAAL BEDRAG: 2.150 €

Deze slideshow vereist JavaScript.


vzw FriS (www.frisseclub.net).
Friends & Scream United, afgekort FriS, is een sport- en activiteitenvereniging in Sint-Pieters-Leeuw voor kinderen en jongvolwassenen die graag actief zijn ondanks hun beperking, leeftijd, gedragsstoornis, chronische ziekte, autisme, … met respect voor iedereen en ieders mogelijkheden.
De vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG) en  Parantee.

FriS biedt wekelijks of tweewekelijks volgende sporten aan: zwemmen en bewegen in water, netbal, basketbal, voetbal, turnen, dansen, badminton en boccia. Daarnaast worden regelmatig andere activiteiten georganiseerd zoals uitstapjes, tornooien, ijsschaatsen, paardrijden, …

%d bloggers liken dit: