SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor het zevende jaar op rij organiseerde de vzw ‘Smile to Me!’ haar evenement voor ‘Anderskinderen’.


Anderskinderen zijn kinderen en jongeren met een zware fysische en mentale beperking. Net zoals hun broers, zussen, mama’s en papa’s zijn ook zij dol op feestjes. Deze keer gingSmile to Me! letterlijk met hen de boer op onder het thema, ‘Beestenboel’.
Het Pajottenland en de unieke omgeving van Sint-Pieters-Leeuw inspireerde de vrijwilligers van de vzw om het boerenleven als thema op te nemen. In kleinere groepjes én onder begeleiding van een ludiek erfdier, zeg maar een kip, konijn, paard, koe of kat, krijgen alle anderskinderen de kans op zich uit te leven in zes workshops van een halfuurtje waarbij er onder andere wordt geschminkt, gevolksdanst of wordt ‘getinteld’ in een kinderboerderij.

En ook dit jaar paktte Smile to Me! uit met iets unieks. Dankzij een huifkar met een aangepaste rolstoellift genoten telkens 5 anderskinderen en 20 deelnemers van een rondrit in de Leeuwse omgeving.

Alle Anderskinderen genoten met volle teugen van hun dagje. Ook heel wat vrienden en mensen uit Leeuw kwamen mee feesten in Zonnig Leven en nuttigden er lekkere boerenproducten zoals kramiek met ballekes, krieken en appelmoes en de daarbij passende lekkere dranken.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Meer info en steunen kan via: www.smiletome.be

%d bloggers liken dit: