SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw mag zich sinds 2015 een hartveilige gemeente noemen.
De voorbije maand werden nog vier bijkomende AED-toestellen geplaatst aan onze voetbalvelden: het voetbalveld aan de Laekelinde, Zuun, Brucom en Negenmanneke. Als het nieuwe voetbalveld in Vlezenbeek in gebruik wordt genomen zal daar de vijfde defibrillator geplaatst worden.


Defibrillatoren, die levens kunnen redden wanneer iemand een hartfalen krijgt, moet je correct kunnen gebruiken. Het Rode Kruis organiseert hiervoor regelmatig cursussen om de Leeuwse inwoners vertrouwd te maken met de werking.

Lucien Wauters, schepen voor Volksgezondheid: ‘Het is een hele geruststelling dat deze toestellen, in geval van nood, aanwezig zijn. De beschermkasten zijn beveiligd tegen vandalisme en hebben een traceersysteem wanneer ze ontvreemd worden. Ik doe een oproep aan iedereen om een cursus ‘reanimeren en defibrilleren’ bij het Rode Kruis te volgen. Op 31 oktober gaat er een nieuwe, drie uur durende opleiding, door. Zo worden we nog meer een hartveilige gemeente.

In 2011 en 2012 stelde het gemeentebestuur twee AED-toestellen ter beschikking van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Eén toestel staat in hun ambulance en het andere is standby tijdens grote evenementen zoals bijvoorbeeld jaarmarkten.
Sint-Pieters-Leeuw mag zich sinds 2015 een hartveilige gemeente noemen. Er werden vijf extra AED-toestellen gekocht die op strategisch belangrijke locaties werden geïnstalleerd: aan de hoofdbibliotheek aan de Rink, aan het woonzorgcentrum Zilverlinde in Zuun, het Wildersportcomplex te Zuun, aan de sporthal te Ruisbroek en aan het ontmoetingscentrum De Merselborre In Vlezenbeek.

%d bloggers liken dit: