SINT-PIETERS-LEEUW: – Drie maanden geleden, op 5 juli 2018, brak er botulisme uit aan de Zuunbeek en wachtbekkens. De burgemeester vaardigde toen een toegangsverbod tot het water van de Zuunbeek en de wachtbekkens uit. Dit besluit is nog steeds van kracht.

Burgemeester, Luc Deconinck: ” Ik kreeg van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) het bericht dat de situatie op het terrein ongewijzigd is en dat het beluit dus nog even gehandhaafd wordt. Deze week werden nog 5 dode dieren aangetroffen. De regenval is nog altijd uiterst matig en het debiet is navenant zeer laag.”


Het is dan ook absoluut verboden om in de nabijheid te komen van dode of levende watervogels in de omgeving van de Zuunbeek, het wachtbekken van Volsem en het wachtbekken langsheen de Camille Leunensstraat. Honden moeten daar zeker aan de leiband worden gehouden.
Wie dode of zieke watervogels opmerkt langsheen de Zuunbeek, mag dit melden aan de gemeente via het nummer 02 371 22 11 en – buiten de openingsuren – aan de politie via het nummer 02 363 93 00. Vergeet zeker niet de locatie van het dier te vermelden.
Het besluit geldt tot nader order.

%d bloggers liken dit: