SINT-PIETERS-LEEUW: – De Leeuwse Wielertoeristen kochten 8 AED-toestellen aan voor hun ploegen en organiseren verschillende opleidingssessies “Reanimatie en gebruik AED-toestel”. Vanavond had de eerste sessie plaats in de zaal van hun clublokaal, De Grove.
2018-09-05-Leeuwse-Wielertoeristen_kochten_8_AED-toestellen (13)
Piet Van Wanseele, Bestuurslid Leeuwse Wielertoeristen: “Tijdens onze zondagse rit van 10 juni kreeg één van onze 10 ploegen plots te maken kregen met de hartstilstand van één van onze leden. Het slachtoffer had het geluk dat er onmiddellijk efficiënt opgetreden werd door enkele ploegmakkers, in het bijzonder door de meefietsende cardioloog en verpleegkundige. Met hartmassage, mond-op-mond beademing en met het gebruik van het inderhaast bijgehaald AED-toestel dat beschikbaar is in de Meent (Alsemberg) kon het leven van onze collega-wielertoerist gered worden.
Deze gebeurtenis maakte vanzelfsprekend grote indruk op onze leden én op het clubbestuur.
Als bestuur van de Leeuwse Wielertoeristen, trouwens de grootste wielertoeristenclub van Europa, ruim 400 rijdende leden, namen we dan ook enkele belangrijke beslissingen:
1/ Het organiseren van verschillende opleidingssessies “Reanimatie en gebruik AED-toestel” zodat zoveel mogelijk leden kunnen leren hoe te handelen bij een medische noodsituatie.
2/ De aankoop van 8 AED-toestellen zodat alle ploegen die begeleid worden door een volgwagen altijd een dergelijk toestel aan boord zullen hebben.
De opleidingsavonden, de aanschaf van de toestellen en het nemen van een jaarlijks omnium-onderhoudscontract betekenen natuurlijk een grote financiële inspanning voor de clubkas… (ruim 10.000 euro).
Anderzijds zijn wij als club fier op dit initiatief dat het fietsen voor onze leden veiliger moet maken
.”

Reeds meer dan 80 leden schreven zich ondertussen in voor deze opleidingssessies.

Deze diashow vereist JavaScript.


Meer info over De Leeuwse Wielertoeristen: www.lwt.be

%d bloggers liken dit: