2018-07-04-ANPR-camera_Ruisbroek_vrachtwagensluis-hoogtemeterRUISBROEK: – Op het politieke dabat woensdagavond in Ruisbroek werd vernomen dat reeds 87 vrachtwagens beboet zijn aan de vrachtwagensluis in Ruisbroek waar een zonale hoogtebeperking van max. 3m van toepassing is.

Om de verkeersveiligheid in het centrum van Ruisbroek aan te pakken, besliste het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw om een digitale vrachtwagensluis te installeren met een zonale hoogtebeperking van max. 3m. De ANPR camera’s voeren controle uit op vrachtwagens die het dorpscentrum van Ruisbroek gebruiken als sluikweg om de E19 te vermijden.
2016-11-02-anpr_camera_risbroek__sint-pieters-leeuw_02De vrachtwagensluis werkt op basis van de camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR) aan de in- en uitgang van Ruisbroek en de tijd dat een voertuig erover doet om door Ruisbroek te rijden. Op basis van deze tijd kan nagegaan worden of de vrachtwagen in Ruisbroek heeft geladen of gelost. Indien dat niet het geval is, stelt de politie een overtreding vast op de hoogtebeperking van 3 meter, die onbemand kan gehandhaafd worden.

%d bloggers liken dit: