2018-09-09-flyer-dagvandemuseumtuinGAASBEEK: – Op zondag 9 september 2018 organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos de “Dag van de Museumtuin” in Gaasbeek. Bezoekers kunnen er genieten van talrijke demonstraties, rondleidingen, standen en proeverijen.

De Museumtuin, gelegen in het prachtige Park van Gaasbeek, biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en zeldzame fruit- en groentesoorten naar het voorbeeld van de kasteeltuinen rond 1900. De traditionele Vlaamse hoveniers- en fruittelerskunst behoorde toen tot de absolute wereldtop. Een wandeling door de Museumtuin is een uitstap naar dit glorieuze verleden.
Ze omvat één van de grootste en belangrijkste collecties van leifruitvormen van Europa. In de tuinen en tegen de muren groeit leifruit als een levend kantwerk in tientallen vormen, van eenvoudige snoeren tot ingewikkelde waaiers of palmetten en siervazen. Nergens in Europa vind je zoveel verschillende leivormen samen als in deze unieke tuin.
In de Museumtuin vind je een siertuin, een moestuin met collecties traditionele groenten, bloemen en kruiden, een oranjerie, een fruittuin, een schaduwtuin en een boomgaard.

Dag van de Museumtuin
De Dag van de Museumtuin gaat door op zondag 9 september van 10u tot 17u. Er zullen tal van exposanten aanwezig zijn, naast kinderanimatie, een bar, vertelhoek, demonstraties door de tuiniers van de Museumtuin en proeverijen van verschillende fruitsoorten uit de tuin. Er worden doorlopend rondleidingen gegeven.
Voor de toegang tot de Museumtuin betaal je deze dag uitzonderlijk slechts 4 euro, kinderen mogen gratis binnen. De Museumtuin vind je aan de rechterzijde van de hoofddreef in het Park van Gaasbeek.

%d bloggers liken dit: