SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente richt een nieuwe Kiss & Ride zone in bij de scholen Don Bosco en Den Top. 


Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Dezer dagen trotseren ook onze mensen van openbare werken de hitte. Ter hoogte van de voormalige Wilgenhofsite langsheen de Hendrik Vanhouchestraat is men momenteel volop in de weer om een bijkomende ‘Kiss en Ride ‘ aan te leggen. We willen deze klaarstomen voor de start van het nieuwe schooljaar.
Samen met een nieuwe oversteekplaats en een Kiss en ride langs beide zijden van de straat zullen onze kinderen via de Mekingenweg veel veiliger hun school kunnen bereiken.”

Definitie Kiss & Ride zone
Een K&R-strook is een zone waar ouders stoppen met de wagen om er hun kinderen af te zetten of op te halen. In de wegcode is geen sprake van het begrip K&R-strook. Wel kan met het verkeersbord E1 het parkeren verboden worden terwijl het stilstaan toegelaten wordt.
Opgelet, een K&R-strook mag niet verward worden met een zone voor kortparkeren. Opdat de zone optimaal zou renderen, is het primordiaal dat de ouders niet langer dan nodig blijven staan om hun kinderen af te zetten of op te pikken. Ideaal is dat ze achter het stuur van hun voertuig blijven zitten.

%d bloggers liken dit: