provincieraadverkiezingen-2018VLAAMS-BRABANT: – De leden van Groen Vlaams-Brabant hebben de kandidaten voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 aangeduid.

Persbericht:– Met heel wat jonge kandidaten en ook ervaren politici heeft Groen alle kwaliteiten in huis om ook de komende zes jaar de toekomst van Vlaams-Brabant mee te bepalen.

We hebben de voorbije maanden hard verder gewerkt en kunnen nu trots onze volledige lijst voorstellen,” zegt Tie Roefs, lijsttrekker voor het arrondissement Leuven. “Het is een eer om deze geweldige ploeg aan te kunnen voeren. Voor ons is de inzet van de verkiezingen duidelijk. We hebben de voorbije zes jaar de basis gelegd voor een klimaatneutrale provincie en hebben in een context van besparingen niet ingeboet op middelen voor meer en betere natuur. Maar het werk is niet af. Met deze kandidaten willen we verdergaan op de ingeslagen weg. Vlaams-Brabant heeft nood aan Groen in het bestuur. Wij durven gewaagde maar doordachte keuzes maken die nodig zijn om de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen veilig te stellen.”

In het arrondissement Halle-Vilvoorde tekenen huidig schepen in Beersel, Veerle Leroy, voor plaats 7, huidig schepen in Dilbeek, Karel De Ridder, voor plaats 16 en huidig schepen in Grimbergen, Eddie Boelens, voor plaats 18. Huidige provincieraadsleden Leen Van Aken en Luc Debraekeleer staan respectievelijk op plaats 9 en 19. Federaal parlementslid Anne Dedry staat op plaats 10 en Vlaams parlementslid An Moerenhout sluit de hekken.

Naast de gevestigde waarden staat er ook opmerkelijk veel jong talent op de lijst met onder meer studenten politieke wetenschappen Luka Augustijns (18) en Stefanie De Bock (22) op de 3e plaats. Milieu-ambtenaar Jasper Elsen (27) en student milieu en preventiemanagement Aimen Horch (22) versterken de lijst op plaats 4.

De lijst bestaat uit 36 kwaliteitsvolle kandidaten. Samen vormen ze een mix van ervaring en vernieuwing, vrouwen en mannen, jongeren en ouderen en weerspiegelen ze de veelkleurige samenstelling van Vlaams-Brabant. Wat deze 36 mensen bindt is het groene project: de vaste wil om van Vlaams-Brabant een streek te maken die de uitdagingen van morgen aanpakt: een provincie die zorgt voor gezonde lucht, veilige en vlotte fietsverbindingen en meer en betere natuur en zich wapent tegen de gevolgen van de klimaatverandering zoals droogte, overstromingen en hittestress. De provincie is vanuit haar bevoegdheid voor grondgebonden materies hiervoor bijzonder goed geplaatst. De komende weken wordt het programma bekendgemaakt.

Groen kandidaten Provincieraadsverkiezingen Vlaams-Brabant, arrondissement Halle-Vilvoorde

1/ Sarah Sneyers (Merchtem)
2/ Kenny Verbeeck (Hoeilaart)
3/ Stefanie De Bock (Pepingen)
4/ Aimen Horch (Vilvoorde)
5/ Noor Mousaid (Overijse)
6/ Finke Jacobs (Asse)
7/ Veerle Leroy (Beersel)
8/ Nicolas Tavitian (Zaventem)
9/ Leen Van Aken (Londerzeel)
10/ Anne Dedry (Leuven)
11/ Freddy Kempeneer (Lennik)
12/ Loïc de Jamblinne de Meux (Oud-Heverlee)
13/ Veerle Wijffels (Zemst)
14/ Werner Godfroid (Bever)
15/ Kirsten De Weerdt (Halle)
16/ Karel De Ridder (Dilbeek)
17/ Marie-Jeanne Thaelemans (Meise)
18/ Eddie Boelens (Grimbergen)
19/ Luc Debraekeleer (Sint-Pieters-Leeuw)
20/ An Moerenhout (Kapelle-op-den-Bos)

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: