ZUUN: – Parallel met de Camille Leunensstraat wordt riolering aangelegd i.o.v. Infrax & Aquafin. Éen buis zal dienen als overstortleiding, voor als de rioleringsbuis komende vanuit Zuun het water bij zware regenval niet kan slikken. De andere buis dient voor het afvalwater van de A. Callebautstraat, Kerhofstraat & Vogelstraat naar het waterzuiveringsstation te voeren.
Om beide leidingen te leggen & een overstortconstructie te plaatsen is de Camille Leunensstraat tijdelijk onderbroken van 05/06/2018 t.e.m. 22/06/2018.
Gedurende deze periode zal de baan afgesloten zijn.

2018-05-29-werken-Zuun_01
Schepen van Waterbeheersing Jos Speeckaert en schepen van openbare werken Bart Keymolen:
Vanaf vandaag zal de Camille Leunensstraat wegens rioleringswerken tijdelijk onderbroken zijn. Dit alles kadert rond waterbeheersingswerken in de zuunvallei.
De werken aan de zuun zijn al geruime tijd aan de gang en werden mede mogelijk gemaakt door de financiële impuls van het kabinet van minister Joke Schauvliege.
Als bestuur hebben we van de opportuniteit gebruik gemaakt om het knelpunt rond de Camille Leunensstraat aan te pakken . Aannemer Besix zal in de weilanden naast de straat een bijkomende overstortleiding aanleggen.
Deze ‘bypass’ zal bij overvloedige neerslag het water rechtstreeks naar de zuun afvoeren om zo de druk op het rioolstelsel aanzienlijk te verminderen en terugvloei naar de woningen te voorkomen.
Hoewel de werken rond de zuun hoofdzakelijk in het veld plaats vinden, zal voor deze fase de Camille Leunensstraat een drietal weken onderbroken worden
. ”